Doe mee aan ons onderzoek. Met uw antwoorden helpt u ons de sport- en beweegmogelijkheden in de openbare ruimte te verbeteren.

Afgelopen week ontvingen de leden van ons inwonerpanel ‘U Spreekt’ een uitnodiging voor een nieuw online onderzoek. Dat onderzoek gaat over sporten en bewegen. Bent u geen lid? Ook dan nodigen we u van harte uit de vragen uit ons onderzoek te beantwoorden.
De een sport het liefst in een groep, een ander maakt z’n hoofd leeg door alleen te sporten. De een fietst dagelijks een rondje door het dorp, de ander maakt in het weekend lange wandelingen in het bos. De een vindt het belangrijk dat sporten ook gezellig is, de ander speelt het liefst wedstrijden en gaat voor de winst. En natuurlijk zijn er ook mensen die door omstandigheden niet of weinig sporten en bewegen. 
In het onderzoek stellen we hier vragen over. Bijvoorbeeld: wat doet u om fit te blijven? Waar gaat u naartoe als u wilt bewegen of sporten? Hoe beoordeelt u de sport- en beweegmogelijkheden en -locaties in de gemeente Aalten? Welke voorzieningen mist u? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het voor u, en andere inwoners, nog makkelijker wordt om regelmatig te sporten en te bewegen?

De antwoorden op deze en andere vragen helpen ons om beleid te maken over sport- en bewegen in onze gemeente. Doet u mee? Dank u wel!

Waarom een onderzoek naar sporten en bewegen?

Dit jaar gaan we aan de slag met het opstellen van een omgevingsvisie. De omgevingsvisie is een toekomstvisie die de gewenste ontwikkeling van de gemeente Aalten beschrijft op diverse beleidsterreinen, zoals wonen, werken en recreëren. Ook op het gebied van sporten en bewegen, met name in de openbare ruimte. Denk hierbij aan wandel-, fiets- of ruiterpaden en openbare sport- en speelveldjes. De resultaten van dit onderzoek nemen we mee bij het opstellen van de omgevingsvisie.

Ook meedoen aan het onderzoek?

Ook als u geen lid bent van ons inwonerpanel kunt u meedoen aan het onderzoek(externe link). Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 5-10 minuten. U kunt de vragen beantwoorden op het moment wanneer het u uitkomt. 
Aan het eind van het onderzoek naar sporten en bewegen krijgt u de vraag of u (gratis) lid wilt worden van ons inwonerpanel. Als lid stellen wij u ongeveer 4 maal per jaar vragen over allerlei onderwerpen die spelen in de gemeente Aalten. Daarnaast wordt u misschien benaderd over actuele onderwerpen die specifiek op u van toepassing zijn. U heeft als lid dus direct invloed op de kwaliteit van uw leefomgeving, de gemeentelijke dienstverlening, beleid en projecten.

Meer informatie over het inwonerpanel en resultaten van eerdere onderzoeken, leest u via www.uspreekt.nl(externe link)
Wilt u alleen de vragen over sporten en bewegen invullen? Uiteraard kan dat ook. Geef dan aan het eind van het onderzoek aan dat u geen lid wilt worden van het inwonerpanel.