Vanaf nu kunt u verlenging van uw rijbewijs online aanvragen. Ga hiervoor naar de website van de RDW: www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Bij een online verlenging kunt u uw rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het gemeentekantoor.

Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel een afspraak maken bij het gemeentekantoor.

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. In onze gemeente zijn tot nu toe drie bedrijven door de RDW erkend. Dit zijn Kantoorboekhandel Meneer Kees en Foto Garritsen in Aalten en het Kulturhus in Dinxperlo. U mag ook buiten de gemeente een erkende fotograaf of fotocabine opzoeken. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op www.rdw.nl/locatiewijzer.

Zo werkt het

De aanvraag begint met het laten maken van een foto door een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. Hier zet u ook een handtekening. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto en uw handtekening digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen op het gemeentekantoor in Aalten. Hiervoor moet u wel even een afspraak maken. Dat kan via onze website www.aalten.nl of via telefoonnummer (0543) 49 33 33.

Afspraak op gemeentehuis blijft mogelijk

De aanvraag op het gemeentekantoor blijft ook gewoon mogelijk. Maak hiervoor een afspraak. Na uw aanvraag, ligt het rijbewijs na vijf werkdagen voor u klaar. De kosten voor een online aanvraag en een fysieke aanvraag bij het gemeentekantoor zijn gelijk.