Wegwerp luiers

Wegwerpluiers horen bij het restafval. Binnen onze gemeente zijn geen aparte inzamelpunten voor luiers, omdat deze niet gerecycled kunnen worden. Doe ze in de ondergrondse container (buitengebied grijze container).

Wasbare luiers

Vanaf 1 juni 2022 heeft de gemeente Aalten een subsidieregeling voor wasbare luiers. Deze regeling is bedoeld voor ouders van kinderen tot 2 jaar, die voor hun kind wasbare luiers willen gaan gebruiken of eerst willen uitproberen.

De waardebon

Bij de aangifte van geboorte krijgt je een waardebon van € 50. Bedoeld voor een proefpakket of probeerpakket wasbare luiers.

Het aanvraagformulier indienen met een kopie van de rekening + die waardebon, en je krijgt € 50 op je rekening gestort. Had je dat pakket al voor de geboorte gekocht? Dan kun je de waardebon nog tot 6 maanden na aankoop gebruiken.

De vergoeding

Heb je een pakket wasbare luiers gekocht of gehuurd? Dan kun je de helft van de kosten terugkrijgen, tot maximaal € 200 (bij huren tot maximaal € 100).

  • Maakt het uit of je daarvoor ook de waardebon al gebruikt hebt? Nee, dit staat los van de waardebon.
  • Kun je de vergoeding ook in gedeeltes krijgen? Ja, als je met de helft van de kosten niet aan die € 200 komt, kun je de rest bij een volgende aankoop krijgen.

Geef je baby een milieubewuste en duurzame start

Met wasbare luiers kies je voor een duurzaam en milieubewust alternatief. En je bent ook nog eens voordeliger uit dan met wegwerpluiers. Hoezo voordeliger, een pakket wasbare luiers is toch veel duurder dan een pak wegwerpluiers? Dat klopt. Maar als je naar de hele luierperiode van een kind kijkt, zijn wasbare luiers echt goedkoper dan wegwerpluiers. Gemiddeld zo’n € 450 per kind. En dan rekenen we de kosten die je bespaart op het afval nog niet eens mee!

Aanvraag subsidie wasbare luiers inwisselen waardebon