Op woensdag 28 september 2022 werd Timon Grevink  uit vijf kandidaten verkozen tot kinderburgemeester van de gemeente Aalten. De kinderburgemeester wordt benoemd voor een jaar. De kinderburgemeester woont, samen met burgemeester Stapelkamp, verschillende bijeenkomsten bij.

Heeft u, of heb jij, een vraag voor Timon? Of wilt u hem uitnodigen voor een bijeenkomst of evenement? Stuur dan een e-mail naar: kinderburgemeester@aalten.nl.

Kinderraad

Jesse Koskamp, Morris Zomer, Kiana Rutgers en Thijs Roelofsen vormen dit jaar samen met kersverse kinderburgemeester Timon de naschoolse activiteitenraad (NAR). Onder leiding van jongerenwerkers Carissa Dieker, Michiel Stronks en Jolien Stronks van Figulus welzijn gaat de NAR meedenken over sportieve en culturele naschoolse activiteiten voor kinderen van de basisscholen in de gemeente Aalten. “Wij vinden het belangrijk om samen mét jongeren een passend aanbod vóór jongeren en kinderen op te zetten. De kinderen zelf laten meedenken met het aanbod voor leeftijdsgenoten is van grote waarde, zij beslissen op deze manier zelf over hun activiteitenaanbod. Zij weten immers zelf het beste waar hun interesses en behoeftes liggen. Aan de hand van initiatieven van de NAR kijken we samen naar wat mogelijk is”, aldus Jolien.

Voormalige kinderburgemeester

  • Jurre Tadema (2021-2022)
  • Novin Mateman (2020-2021)
  • Rosanna Lohuis (2019-2020)