Opvoedondersteuning en jeugdhulp

We willen graag dat kinderen en jongeren in Aalten gezond en veilig opgroeien. Hiervoor zijn verschillende organisaties aan het werk.

Figulus Welzijn

Hier worden samen met kinderen en jongeren activiteiten uitgevoerd zoals ontmoetingsactiviteiten, sport- en cultuuractiviteiten en voorlichtingen. Kinderen, jongeren en ouders kunnen hier terecht met vragen of goede ideeën. Kijk op Figulus Welzijn voor meer informatie.

Preventie Platform Jeugd

Het Preventie Platform Jeugd is een samenwerking tussen gemeenten en verschillende (zorg)organisaties. Zij zetten zich in voor het gezond en veilig opgroeien van kinderen en jongeren t/m 23 jaar. Het Preventie Platform Jeugd biedt trainingen, cursussen en bijeenkomsten aan voor kinderen, ouders, opvoeders en professionals.

Ondersteuningsteam Achterhoek Oost

Zijn er problemen, bijvoorbeeld binnen het gezin? Hebt u hulp of zorg voor uw kind(eren) nodig? Dan helpen wij u graag. U kunt hiervoor contact opnemen met het Ondersteuningsteam Oost Achterhoek. Het Ondersteuningsteam is er voor kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar en hun ouders of verzorgers. De hulp van het Ondersteuningsteam is vrijwillig en er is geen verwijzing nodig van de huisarts. Is er meer hulp nodig dan begeleiden zij u door naar de juiste jeugdhulp die wordt geregeld vanuit de gemeente. Kijk op ondersteuningsteamoa.nl voor meer informatie of neem contact op via (085) 124 70 77 of info@ondersteuningsteamoa.nl.

Melding doen?

Heeft u hulp nodig bij doen van de melding, dan kan een cliëntondersteuner u hierbij helpen.