Wat is het?

  • Als u iets bent verloren of hebt gevonden, kunt u dit melden bij de gemeente. U hoeft geen aangifte te doen bij de politie.
  • Let op: U moet wél aangifte doen bij de politie als u denkt dat het om diefstal gaat.

Wat moet ik doen?

Iets gevonden?

U kunt dit digitaal melden bij de gemeente Aalten via onderstaand formulier (direct regelen) . U kunt ook bellen met het Klant Contact Centrum, tel. (0543) 49 33 33.

Iets verloren?

Bent u iets verloren en wilt u weten of het wellicht bij de gemeente is afgegeven? Neemt u contact op met het Klant Contact Centrum, tel. (0543) 49 33 33.

Direct regelen

Met onderstaand formulier kunt u online een aanvraag doen voor verloren en gevonden voorwerpen.

Verloren en gevonden voorwerpen melding(externe link)

Privacy

Alle informatie die u ons verstrekt wordt zorgvuldig behandeld. Persoons- en/of adresgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het doel waarvoor u ze heeft verstrekt.

Extra informatie

Eigenaar worden van een gevonden voorwerp

Bij de aangifte kunt u aangeven dat u de eigenaar wilt worden van het gevonden voorwerp. Als de eigenaar het voorwerp niet binnen een jaar ophaalt, bent u de eigenaar van het voorwerp.

Als u het voorwerp in bewaring hebt gegeven aan de gemeente, kunt u alleen eigenaar worden als het voorwerp meer dan € 450,- waard is. Als de eigenaar het voorwerp niet binnen een jaar ophaalt, moet u zich na dat jaar binnen een maand melden bij de gemeente.