Gemeente Aalten werkt voor verschillende vormen van schuldhulpverlening samen met het Bureau voor Financiële Ondersteuning (BvFO). Voorbeelden daarvan zijn budgetbeheer en schuldregeling.

Klik hieronder voor meer informatie over de verschillende vormen van ondersteuning van het BvFO.

Wie / wat is het BvFO?

De gemeente Aalten werkt voor de verschillende vormen van schuldhulpverlening samen met het Bureau voor Financiële Ondersteuning (BvFO) van de gemeente Doetinchem.

Het BvFO heeft ervaring met het uitvoeren van allerlei vormen van budgetondersteunende en schuldhulpverlenende activiteiten. Gemeente Aalten werkt ook met het BvFO samen om te voorkomen dat jij als inwoner (nog een keer) in de financiële problemen komt. Daarom kun je bij het BvFO ook gebruik maken van een budgetcoach.

Het BvFO zit in het gemeentehuis in Doetinchem. Eén keer in de week is het BvFO ook op het gemeentekantoor in Aalten aanwezig voor alle vragen over hun dienstverlening.

Vragen?

Heb je vragen over je actuele schuldregeling of over je budgetbeheerrekening? Dan kun je contact opnemen met je budgetbeheerder of je contactpersoon van je schuldregelaar. Dit kan via telefoonnummer: (0314) 37 73 77 tussen 09.00 en 10.30 uur.

Heb je nog geen schuldregeling of budgetbeheerrekening? Dan kun je contact opnemen met een consulent van Hulp bij geldzaken van de gemeente Aalten. Dat kan telefonisch: (0543) 49 33 33 of via e-mail: gemeente@aalten.nl. Geef in je e-mailbericht aan dat je contact wilt over hulp bij geldzaken. Details over je situatie hoef je in die mail niet te vermelden.