Is jouw situatie veranderd en moet je rondkomen met minder inkomen? Krijg je steeds meer achterstanden in je betalingen? Je weet dat er iets moet gebeuren, maar wat? Wacht niet langer en vraag een vrijblijvend gesprek aan met een consulent Hulp bij geldzaken van de gemeente.

Samen kijken we naar de oorzaak van je financiële problemen. We geven informatie en vrijblijvend advies. En als je dat wilt, kunnen we afspraken maken om de betaalachterstanden op te lossen. Ook kunnen we samen kijken naar een oplossing voor de schulden als het niet lukt om ze zelf terug te betalen.

Informatie

Na aanmelding nodigen we je binnen 4 weken uit voor een vrijblijvend adviesgesprek met de consulent Hulp bij geldzaken van de gemeente. Dit gesprek kan plaatsvinden bij je thuis, op het gemeentekantoor of op een andere plek in de gemeente Aalten. Je mag altijd iemand meenemen naar het gesprek.

Je hoeft geen documenten mee te nemen naar het eerste gesprek. We richten ons op kennismaken en het verhelderen van je vraag.

Tijdens het tweede gesprek kijken we naar mogelijke oplossingen voor de oorzaak van de schulden. Want het is natuurlijk fijn als er in de toekomst geen nieuwe schulden ontstaan. Daar gaan we samen aan werken. Hoe dit traject er precies uitziet is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Enkele voorbeelden zijn:

  • inkomsten en uitgaven in balans brengen;
  • betalingsregelingen treffen;
  • voorbereiden op en aanmelden voor een schuldenregeling.

Verder kijken we naar de schulden. Zo proberen we tijdens dit traject er samen voor te zorgen dat de schulden worden opgelost.

Wil je meer weten? Steffie geeft informatie over schuldhulpverlening en schuldenregelingen.

Tip

Er zijn allemaal financiële voorzieningen en regelingen waar je misschien gebruik van kunt maken. De regelingen van de gemeente Aalten kun je vinden op de pagina inkomensondersteuning. Kijk ook eens naar de potjescheck op de website van Geldfit.

Direct regelen

Met onderstaand formulier kun je online een melding voor een gesprek over je betaalachterstanden doen.

Melding hulp bij geldzaken

Privacy

Alle informatie die je ons verstrekt wordt zorgvuldig behandeld. Persoons- en adresgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt.

Vragen?

Neem voor meer informatie en vragen contact op met een consulent van Hulp bij geldzaken van de gemeente. Dat kan telefonisch:  (0543) 49 33 33 of via e-mail: gemeente@aalten.nl. Geef in je e-mailbericht aan dat je contact wilt over hulp bij geldzaken. Details over je situatie hoef je in die e-mail niet te vermelden.