Run op paspoorten in Aalten door Nederlanders in het buitenland

De gemeente Aalten heeft afgelopen week een ongekende toename van paspoortaanvragen ervaren. Deze stijging volgt op de recente aankondiging dat de gemeente Aalten een grensgemeente wordt, wat betekent dat ook Nederlanders woonachtig in het buitenland voortaan ook in Aalten hun paspoort of ID-kaart kunnen aanvragen of verlengen.

Nog voor de startdatum, op maandag 8 juli, hebben Nederlanders in het buitenland massaal contact opgenomen om een afspraak te maken. Als gevolg hiervan is de agenda voor paspoortaanvragen al volgeboekt tot half augustus, met zelfs aanvragen die al gepland zijn voor oktober. De wachttijd is momenteel 6 weken. Tot nu toe zijn de aanvragen afkomstig van Nederlanders die wonen in Duitsland, Amerika, België, Frankrijk en Engeland. Het overweldigende succes benadrukt de grote behoefte aan deze service onder de Nederlanders in het buitenland.

Burgemeester Anton Stapelkamp is verheugd over het enthousiasme en het aantal geplande afspraken: "Het is duidelijk dat er een grote vraag is naar deze service. Het is mooi dat we als gemeente Aalten deze belangrijke rol kunnen vervullen en Nederlanders in het buitenland kunnen helpen met hun paspoort- of ID-kaart aanvragen. We werken hard om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en dat iedereen op tijd geholpen wordt."

Op tijd een afspraak maken

Nederlanders woonachtig in het buitenland die hun paspoort of ID-kaart willen aanvragen of verlengen, worden geadviseerd om tijdig een afspraak te maken via www.aalten.nl of telefonisch contact op te nemen. Voor inwoners uit de gemeente Aalten betekent dit niet dat zij voorlopig niet meer terecht kunnen voor hun aanvragen, maar ook zij worden geadviseerd ruim op tijd een afspraak te plannen gezien de drukte gedurende de zomermaanden.