Wat is het?

Maakt u zich zorgen over iemand die verward gedrag vertoont? Het kan bijvoorbeeld gaan om een buurvrouw die al een tijd haar gordijnen dicht heeft. Of over een kennis die in een sociaal isolement is beland en zichzelf verwaarloost. Of denkt u dat iemand verplichte psychische zorg (Wet verplichte ggz) nodig heeft? Neem dan contact op met het Advies- en meldpunt Verward Gedrag. U kunt hier terecht met al uw vragen en u krijgt advies.

Het meldpunt is dagelijks te bereiken tussen 8.30-23.00 uur op telefoonnummer (088) 933 55 00.

Acute noodsituatie

Is er sprake van een acute noodsituatie? Bel dan 112. Zijn er vragen of zorgen rondom zelfdoding? Neem dan contact op met de zelfmoordpreventielijn via 0900-0113 of kijk op www.113.nl. Beide telefoonnummers zijn anoniem, gratis en 24 uur per dag bereikbaar.

Hoe lang duurt het?

De beller krijgt een ervaren hulpverlener aan de lijn. Deze hulpverlener geeft de beller advies, zorgt voor passende opvolging en/of zet de melding door naar de gemeente waar betrokkene woonachtig is. In het laatste geval zal de gemeente op korte termijn kijken welke ondersteuning nodig is in de specifieke situatie.