Gemeente Aalten meest verbindende Global Goals gemeente 2022

De gemeente Aalten is 28 juni 2022 als winnaar uitgeroepen van de Gemeenten4Global Goals verkiezing 2022 in de categorie Verbinder. Dit vanwege het project herontwikkeling Admiraal de Ruyterstraat en Dijkstraat.

Deze prijs is aan de gemeente Aalten toegekend omdat bij dit project op een innovatieve en impactvolle manier verschillende partijen met elkaar in verbinding zijn gebracht om de Global Goals in het project te implementeren. De samenwerking tussen aannemer, gemeente, bewoners, landschapsarchitect en het onderwijs werd tijdens de uitreiking door Jan van Zanen, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), naar voren gehaald als voorbeeld hoe je in de praktijk met de Global Goals aan de slag kunt gaan.

Zeventien Global Goals voor een betere en duurzame toekomst

In 2015 hebben de lidstaten van de Verenigde Naties zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen aangenomen (Sustainable Development Goals (SDG’s), ook wel Global Goals) als agenda voor een betere en duurzame toekomst voor iedereen. Deze doelen raken op allerlei manieren de taken van gemeenten. Denk aan het werken aan kansengelijkheid, deelname aan de samenleving, verduurzaming, de energietransitie en een prettige en veilige leefomgeving. Gemeenten vormen dus een onmisbare schakel bij het invulling geven aan de SDG’s. Daarom is gemeente Aalten een GlobalGoals gemeente en heeft zich aangesloten bij de VNG-campagne ‘Gemeenten4GlobalGoals’.

Tijdens de Global Goals Gemeenteverkiezing 2022 zijn ook prijzen uitgereikt in de categorieën Visionair en Grensverlegger. Deze prijzen gingen respectievelijk naar de gemeenten Amstelveen en Opsterland.