Iedereen moet mee kunnen doen in de gemeente Aalten. Dat vinden we belangrijk. Toch zullen er best inwoners zijn die andere ervaringen hebben. Juist met deze inwoners komen we graag in contact. Om te leren van hun ervaringen en samen een oplossing te zoeken. Zodat straks écht iedereen mee kan doen.

We kunnen de voorbeelden allemaal wel bedenken. Doordat u in een rolstoel zit, kunt u letterlijk ergens niet naar binnen. Of omdat u heel slechtziend bent, kunt u niet ‘zomaar’ meedoen met een leuke activiteit die wordt georganiseerd. Maar helaas zijn er ook nog andere redenen waardoor mensen worden buitengesloten, of het gevoel hebben dat ze niet (mogen) meedoen. Het gaat dus niet alleen om beperkingen die iemand ervaart door een lichamelijke handicap. Ook als je geen geld hebt, kan dat een flinke belemmering zijn om mee te doen. En helaas komt het ook voor dat mensen worden buitengesloten om hun leeftijd, het land waar ze geboren zijn, de kleur van hun huid, omdat ze op iemand van hetzelfde geslacht vallen of omdat ze als man geboren zijn, maar zich vrouw voelen, of andersom. Of om welke andere reden dan ook.

Wilt u meepraten, meedenken en/of meedoen? Meld u via gemeente@aalten.nl. Wij nemen contact met u op om te horen op welke manier we uw ervaringen of tips mee kunnen nemen.