HOME  |  Inwoners  |  Ondersteuning bij werk en inkomen

Ondersteuning bij werk en inkomen

De gemeente is verantwoordelijk voor mensen die wel kunnen werken, maar die het zonder hulp niet redden op de arbeidsmarkt. Doel is zoveel mogelijk mensen met en zonder arbeidsbeperking aan de slag helpen. Samen met gemeenten in de Achterhoek, het UWV, de Wsw-bedrijven en reguliere bedrijven werken we aan een arbeidsmarkt waar plek is voor iedereen. Wie kan werken, krijgt daarvoor de kans. Is werk niet haalbaar? Dan bekijken we hoe iemand op een andere manier kan meedoen in onze gemeenschap.

Hoe krijgt u hulp?

Heeft u een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt en lukt het u niet om zelf een baan te vinden? Dan probeert de gemeente u met ondersteuning bij een reguliere werkgever te plaatsen. Kunt u niet bij een reguliere werkgever werken, dan ondersteunt de gemeente door het bieden van vrijwillig werk, (arbeidsmatige) dagbesteding of werk in een beschermde omgeving.

Met al uw vragen over werk en inkomen kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum van de gemeente via telefoonnummer (0543) 49 33 33. Mailen kan ook: gemeente@aalten.nl.

Voor de uitvoering van de Participatiewet heeft de gemeente afspraken gemaakt met Laborijn. Heeft u al contact met Laborijn? Dan kunt u uw vragen ook stellen aan uw contactpersoon bij Laborijn.