Een nieuwe mogelijkheid voor inclusief sporten komt naar Aalten! Atletiekvereniging AVA '70, Fysio Aalten, Gemeente Aalten en Achterhoek in Beweging kondigen met trots de introductie van Frame Running aan. Op woensdagmiddag 3 april staat de koffie met wat lekkers klaar bij AVA ’70 voor iedereen die benieuwd is naar Frame Running. Geïnteresseerden kunnen meedoen aan de training of eerst even kijken. Men hoeft zich ook niet op te geven, kom gewoon een kijkje nemen!

Vanaf 3 april wordt er gedurende 12 weken Frame Running training gegeven bij atletiekvereniging AVA '70 in Aalten, onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut. Frame Running is een sport die wordt beoefend op een frame met drie wielen, een zadel, stuur en borststeun. Deelnemers gebruiken hun voeten om vooruit te bewegen, waardoor ze kunnen lopen of zelfs rennen. Als wandelen meer de voorkeur heeft, kunnen deelnemers tijdens de trainingen ook kennismaken met een alinker (loopfiets). De frames en alinkers worden beschikbaar gesteld door het Aaltense bedrijf Rainbow Industry.

Een nieuwe sport, voor veel mensen interessant

De sport is relatief nieuw in de regio, alleen bij Archeus in Winterswijk worden al trainingen met alinkers (loopfietsen) en framerunners gegeven. En dit blijkt succesvol, de sport is geschikt voor een breed scala aan leeftijden, van jongeren tot ouderen, die te maken hebben met een lichamelijke beperking, zoals spierziekten of niet-aangeboren hersenletsel. Zelfs als men een beperkte handfunctie heeft, kan men nog steeds deelnemen aan Frame Running.
Na gesprekken tussen AVA ’70 en Archeus over hoe te starten met deze trainingen, is het binnenkort dan zover, atletiekvereniging AVA ’70 biedt als tweede atletiekvereniging in de Achterhoek Frame Running aan.

Vitaal en gezond blijven, ook als bewegen niet vanzelfsprekend is.

De introductie van Frame Running in Aalten benadrukt het belang van vitaliteit en beweging voor alle inwoners in gemeente Aalten, ongeacht hun fysieke beperkingen. En precies dat is een groot goed in het beweeg-sport- en leefstijlakkoord van de gemeente Aalten en samenwerkingsverband Achterhoek in Beweging. Regelmatige lichaamsbeweging is essentieel voor het behoud van een goede gezondheid en het verbeteren van de kwaliteit van leven. Door inclusieve sporten zoals Frame Running aan te bieden, streeft de gemeente ernaar om een omgeving te creëren waarin iedereen de kans krijgt om actief deel te nemen aan sport en hun eigen grenzen te verleggen. Het bevorderen van een gezonde levensstijl en het creëren van een gemeenschap waarin iedereen wordt aangemoedigd om te bewegen, draagt bij aan het welzijn en de vitaliteit van gemeente Aalten en haar inwoners.

Praktische informatie over de Frame Running trainingen:

  • Vanaf 3 april 2024, 12 weken lang
  • Iedere woensdag tussen 14.30 en 15.30 uur.
  • Op het sportterrein van AVA '70 (Bredevoortsestraatweg 110A Aalten)
  • Deelname is gratis, na 12 weken kunt u lid worden van AVA '70
  • Frame en A-linker aanwezig

Iets voor u?

Vanaf 3 april wordt er gedurende 12 weken lang iedere woensdag om 14:30 uur Frame Running training gegeven bij atletiekvereniging AVA ’70 (Bredevoortsestraatweg 110-A) in Aalten. U hoeft geen frame of alinker aan te schaffen, voor deze trainingen worden de frames gratis beschikbaar gesteld door het Aaltense bedrijf Rainbow Industry. 
Deelname aan deze 12 trainingen is gratis. Wanneer deelnemers enthousiast zijn om door te gaan, kunnen ze lid worden van atletiekvereniging AVA ’70 en wordt er een vervolg gegeven aan de trainingen. 
Bent u nieuwsgierig of Frame Running iets voor u is of heeft u vragen? Neem dan contact op met fysiotherapeut Lorenzo Scheening via: lorenzo@foij.nl of tel. (0543) 72 47 25.